U BiH mokar ili vlažan kolovoz, umjeren promet vozila

Prohodnost na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros je uglavnom zadovoljavajuća, promet vozila slab do umjeren. Zbog kiše koja je padala tokom noći , ili još uvijek pada, vozi se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Na dionicama s aktuelnim radovima tokom dana saobraća se sporije, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvaja se magistralni put M-5 Turbe-Donji Vakuf gdje se zbog deminiranja terena od 08.00 do 15.00 sati saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do pola sata.

Na autoputu A1 (na dionicama Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) saobraća se bez vanrednih ograničenja, po mjestimično vlažnom kolovozu. Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz, a posebno se izdvajaju putevi: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Banja Luka-Teslić, Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka i Brod na Drini-GP Hum.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas i sutra (26. i 27.03.) od 08.00 do 16.00 sati privremeno će biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta R-411 Kola-Stričići. Za vrijeme obustave,vozila će se preusmjeriti na alternativni pravac (Kola-Ledenice-Stričići).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*