Erdogan ili Davutoglu u maju u posjeti BiH

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz više izvora, predsjednik ili premijer Republike Turske trebali bi posjetiti Bosnu i Hercegovinu u maju.

Nakon sastanka predstavnika Vakufske direkcije BiH i ambasadora Republike Turske održanog u ponedjeljak saopćeno je da je posjeta ambasadora Erginaya rezultat intresovanja za uspješno obavljanje svih neophodnih pripremnih radnji za svečano otvaranje Isa-begovog hamama koje je planirano u maju ove godine, iz razloga što postoji mogućnost da će njegovom otvaranju prisustvovati i najviši politički predstavnici Republike Turske.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH potvrđeno je za Klix.ba da oni rade na pripremama posjete visoke delegacije Republike Turske Bosni i Hercegovine, ali za sada nije potvrđeno na kojem nivou će posjeta biti realizovana. Također, iz Ministarstva vanjskih poslova nisu mogli potvrditi ni tačan datum posjete. Domaćini u BiH bi trebali biti ili predsjedavajući Predsjedništva BiH ili predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Predsjednik Vakufske direkcije BiH Senaid Zajimović potvrdio je za Klix.ba da će Isa-begov hamam biti otvoren u maju u okviru manifestacije Dani vakufa u BiH. Tačan datum otvaranja Isa-begovog hamama još uvijek nije poznat, ali je dosad manifestacija Dani vakufa u BiH uglavnom počinjala u posljednjoj sedmici maja.

Klix.ba saznaje da će delegaciju Republike Turske, čiju posjetu priprema Ministarstvo vanjskih poslova, predvoditi predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan ili premijer ove zemlje Ahmet Davutoglu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*