Predsjedništvo BiH: Ubrzati proces uništavanja municije

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je danas odluke o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je novinarima da BiH ima veliki broj aviobombi koje treba uništiti, a postoji i velika količina nestabilnog streljiva zbog čega treba požuriti s uništavanjem.

– Uništavanje municije trebalo bi brže raditi – smatra Izetbegović, dodajući da bez obzira  na to što je ranije taj proces išao sporo sada ga treba ubrzati.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović kaže da sve što dođe u Predsjedništvo u vezi s pitanjem uništavanja municije ne čeka na donošenje jer sve što pripremi Ministarstvo odbrane BiH bude riješeno.

Saglasan je s Izetbegovićem da se treba ubrzano riješiti sve što predstavlja problem za BiH.

Izetbegović je danas kazao da Predsjedništvo BiH neće žuriti s odlukom o ugovoru o granici između BiH i Crne Gore nego će se sačekati mišljenje stručnjaka i parlamenta BiH, posebno jer je ugovorom predviđeno da Sutorina ostaje u sastavu Crne Gore.

Čović je, međutim, kazao da u Predsjedništvu BiH “ništa ne stoji kada je u pitanju Crna Gora i granice između dvije zemlje”.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*