Sahranjen doajen BH novinarstva Zoran Kapetanović

Komemoracija daojenu BH novinarstva Zoranu Kapetanoviću, koji je u utorak preminuo u 66.godini, održana je danas u Narodnom pozorištu Tuzla, a sahrana na Gradskom groblju Trnovac.

Zorana Kapetanovića, vrsnog novinara, velikog prijatelja, izuzetnog radio i tv voditelja, osim članova porodice, ispratile su njegove kolege, predstavnici javnog i društvenog života grada i Bosne i Hercegovine.

Tokom komemoracije, Kapetanovića se prisjetio i jedan od njegovih prijatelja i kolega iz najranijih novinarskih dana Boro Kontić, zatim u ime kolega iz Radio-televizije Tuzlanskog kantona u kojoj je Zoran radio od 1995. godine , te dočekao i zasluženu penziju, urednik tv programa Kasim Softić.

U ime Radio-televizije 7 Tuzla, nasljednice Radio Tuzle, o Zoranu je govorila kolegica, glavna i odgovorna urednica Azra Kalesić, a kao velikog čovjeka i prijatelja prisjetio ga se i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Nakon komemorativne sjednice u Narodnom pozorištu Tuzla, Kapetanović je u svoj posljednji dom ispraćen ispred Komemorativnog centra Tuzla. Tamo ga se prisjetio njegov dugogodišnji prijatelj i kolega Zijo Dizdarević.

Zoran Kapetanović sahranjen je na gradskom groblju Trnovac u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*