Frenkie i Filharmonija

Tuzlanski reper Frenkie je uz pratnju Sarajevske filharmonije sinoć nastupio u prepunom Narodnom pozorištu gdje je izveo svoju pjesmu “Noćna smjena”.

Odlično posjećen koncert pod nazivom “Večer tanga – od Rima do Buenos Airesa”, održan je uz brojne goste iz Italije, a publika je nakon koncerta izvođače pozdravila gromoglasnim aplauzom.

“Nastojali smo naći muzičare s kojima još nisam radio i s kojima bih volio sarađivati. Razmišljajući o muzičkoj sceni u BiH odlučili smo se za filharmoniju, činilo nam se zanimljivo jer to niko nije očekivao”, kazao je Frenkie objašnjavajući razloge spajanja klasične i rap muzike.

Sinoćnji koncert predstavljao je i dio projekta snimanja dokumentarnog filma o hip hop muzici u Bosni i Hercegovini u kojem uz Frenkieja učestvuju DJ Soul, sarajevski reper Kontra i muzički producent Billain.

Iz razloga što je kombinacija hip hopa i klasične muzike nesvakidašnja sarajevska publika je pokazala izuzetnu zainteresovanost koja je potom nagrađena jedinstvenom fuzijom žanrova.

Slične kombinacije nisu strane na svjetskoj sceni, a bendovi i izvođači kao što su Deep Purple, Quincy Jones i Art of Noise svojevremeno su miješali svoje žanrove sa nikada prevaziđenim izvedbama klasičnih djela.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*