Sejad Salihović propušta utakmicu sa Andorom

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine i njegovi saradnici u stručnom štabu nakon sinoćnjeg treninga obavili su konsultacije sa medicinskim timom bh. nacionalnog tima, te je zaključeno da roviti Sejad Salihović, prvotimac njemačkog Hoffenheima treba ostati na poštedi u subotnjem susretu kvalifikacija za EURO 2016 protiv Andore, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Andorra le Velle.

„Osjećam se dobro, ali zbog terena i same podloge plastične trave možda je i bolje da ne rizikujemo i da se pripremam za prijateljsku utakmicu sa Austrijom“, istakao je Salihović. Reprezentativci BiH večeras će od 18:30 imati posljednji trening pred meč sa Andorom, koji je na rasporedu u subotu na Nacionalnom stadionu u Andorra la Velli sa početkom u 20:45.

Baždarevićevi izabranici jurišat će na prvu pobjedu koja bi ih koliko, toliko ostavila u trci za plasman na naredno Evropsko prvenstvo koje će se održati u Francuskoj 2016. godine. Prijateljski meč sa Austrijom BiH će igrati u utorak, 31. marta u Beču, piše Anadolu Agency.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*