Imamović: Grad Tuzla će postati veliko gradilište

Gradonačelnik Grada Tuzle Jasmin Imamović istakao je u saopćenju da je opozicija upoznata sa veoma ambicioznim i realnim programom ulaganja u komunalnu infrastrukturu u 2015. godini.

Komentirajući navode koje je opozicija u Gradskom vijeću Tuzle iznijela na konferenciji za novinare,  najavio je da će Grad Tuzla u ovoj godini postati veliko gradilište.

– Jasno je da se gradonačelnik Tuzle izborio za donošenje Zakona o izdvajanju dijela dobiti od termoelektrana, na osnovu kojeg će budžet Grada Tuzla u 2015. godini biti veći za oko pet miliona KM, jasno je opoziciji i da su već utvrđeni projekti koji će se realizirati iz ovih i drugih budžetskih sredstava, utvrđen je i Program javnih nabavki za 2015. godinu, iz kojeg se jasno vidi koji projekti su planirani za realizaciju u ovoj godini – navodi se u saopćenju.

Također je dodao da je opozicionim strankama poznato i da je realizacija nekih projekata u toku što se posebno odnosi na projekte u mjesnim zajednicama koje gravitiraju Termoelektrani Tuzla.

Istakao je da opozicija zna i da su neki ugovori sa izvođačima već potpisani te da su procedure javnih nabavki za neke projekte u toku.

– Zato je jasno da je opozicija požurila da se istakne, kako bi ispalo da je već planirana gradnja njihova zasluga, iako je već bila zacrtana još u decembru 2014. u Budžetu Grada, a protiv kojeg su oni glasali – zaključio je gradonačelnik Tuzle Imamović.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*