Bosanci i Hercegovci u Beču najavljuju invaziju na stadion Ernst Happel

Nakon sinoćnje pobjede protiv Andore u kvalifikacijama za Euro 2016., izabranici Mehmeda Baždarevića u utorak igraju prijateljsku fudbalsku utakmicu protiv selekcije Austrije, zemlje u kojoj živi blizu 150.000 ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Na stadionu Ernst Happel u Beču Zmajevi će imati gromoglasnu podršku sa tribina, a uzbuđenje svakim danom raste.

Da će navijači doći iz svih dijelova Austrije, ali i drugih evropskih zemalja, poput Njemačke, Češke, Slovačke i Slovenije, uvjeren je Sarajlija Ahmed Husagić koji živi u Beču.

“Građani Austrije porijeklom iz BiH prije svega očekuju da utakmica prođe u prijateljskoj atmosferi. Također očekuju da će utakmice u Andori i Austriji za selektora Baždarevića i bh. fudbalere biti uspješne”, prenio nam je Husagić svoje utiske uoči meča.

On je dodao da je austrijska reprezentacija u posljednje vrijeme u usponu, te da će susret s njima sigurno biti dobar test za bh. selekciju i dobro iskustvo za dalje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016.

Amar Duraković će na utakmicu ići sa prijateljima. Kaže da su svi optimisti i objektivni.

“Od 55.000 karata za utakmicu prodato je više od 44.000, od kojih su vjerovatno barem 60 posto kupili naši navijači, tako da očekujemo invaziju na stadion Ernst Happel. Moja prognoza je 2:1 za nas”, kaže Amer, student farmacije u Beču.

S puno entuzijazma dolazak Zmajeva očekuje i Kemal Bajrić, pripadnik grupe Ljuti Krajišnici iz Bosanske Krupe, koji već deset godina živi i radi u Beču.

“Nikad nismo zakazali, nećemo ni u utorak. Karte se traže na sve strane, a među navijačima je već malo i euforična atmosfera. Što se tiče nas, oficijelnih navijačkih grupa, samo o tome pričamo i jedva čekamo prvi sudijski zvižduk pa da počnemo ono u čemu smo najbolji”, izjavio je Bajrić za Klix.ba.

Prema podacima Oeticket.com, karte se mogu kupiti za još šest od 15 sektora na stadionu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*