Nakon osam dana zapaljeni kontejneri za selektivno odlaganje otpada

Naš grad nedavno je postao bogatiji za ukupno pet “Zelenih otoka”, odnosno kontejnera za selektivno odlaganje otpada koji su postavljeni na pet lokacija u gradu: Slatina, Sjenjak, Slavinovići, Irac i naselje Zlokovac.

To podrazumijeva pet otoka po ukupno 4 kontejnera za selektivno odvajanje otpada. Pored Tuzle zeleni otoci su postavljeni na području još pet općina na koje se odnosio projekat. Eko život d.o.o. Tuzla finansirao je postavljanje “zelenih otoka” uz saradnju sa kantonalnim ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okolice.

Iako su postavljeni kontejneri od najpoznatijeg proizvođača kontejnera SULO jako dobre kvalitete i svi su proizvedeni u Njemačkoj po EU standardima u našem gradu nisu dugo potrajali.

Već nakon osam dana dva od ukupno četiri kontejnera namjenjena za odlaganje plastičnog otpada u naselju Sjenjak su zapaljeni, jedan je u potpunosti izgorio.

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio vijest o postavljanju Zelenih otoka, reakcije su bile izuzetno pozitivne, nažalost uvijek postoji oni kojima smeta sve što je lijepo u pozitivno u našem gradu.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.