Okrugli sto o temi Položaj Roma u BiH sutra u Tuzli

Okrugli sto o temi Položaj Roma u Bosni i Hercegovini bit će održan sutra u Tuzli.

Saradnik za romska pitanja u Vladi TK i potpredsjednik Svjetske organizacije Roma Mehmed Mujić domaćin je delegaciji Svjetske organizacije Roma koja će 30. i 31. marta posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Delegaciju će činiti predsjednik Svjetske organizacije Roma gospodin Jovan Damjanović i generalni sekretar Bajram Haliti.

Cilj posjete čelnika Svjetske organizacije Roma Tuzli i Bosni i Hercegovini je upoznavanje s aktuelnim stanjem Roma u društvu.

Ova visoka delegacija će tokom posjete uručiti najviše priznanje Mehmedu Mujiću, predsjedniku UG Evropski put Roma i vijećniku Gradskog vijeća Tuzla za dosadašnji rad i angažman u afirmaciji romskih prava i položaja u zajednici.

Predsjednik i generalni sekretar Svjetske organizacije Roma će, u toku dvodnevne posjete našoj zemlji, razgovarati s čelnim ljudima Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona, sastat će se s predstavnicima romskih i drugih nevladinih organizacija u Tuzli te će razgovarati s članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu, saopćeno je iz Udruženja Evropski put Roma.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*