U Tuzli javna debata o ulozi sindikata na uspostavi partnerskih odnosa s vladom

Antikorupcijska mreža u BiH ACCOUNT organizira danas u Tuzli javnu debatu “Sindikat – uloga i partnerstvo u novoimenovanoj vladi s posebnim akcentom na edukaciju sindikalnih povjerenika u cilju eliminacije diskriminacije i suprotstavljanju korupcije“.

Debata će otvoriti prostor za diskusiju o stanju i problematici u obrazovnom sektoru, s posebnim akcentom na ulogu sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja na uspostavljanju partnerskih odnosa s novoimenovanom Vladom TK-a, kao i na prijedlogu teksta za izmjene i dopune Pravilnika o zapošljavanju za 2015./2016. godinu.

Kako je najavljeno iz ACCOUNT-a, učesnici su predstavnici građanskog sektora, sindikalni povjerioci za osnovno i srednje obrazovanje te predstavnici omladinskih i studentskih organizacija.

Moderatorice debate su Biljana Matijević, Omladinski komunikativni centar Banja Luka, predsjedavajuća Sektorske grupe obrazovanje Mreže ACCOUNT, čiji je poseban fokus rada na suzbijanju korupcije u obrazovanju i Jasmina Jovanović- Mešković, Međunarodni forum Bosna-RC Tuzla.

Debata se održava u okviru aktivnosti koje provodi ACCOUNT – mreža organizacija civilnog društva ujedinjenih u borbi protiv korupcije.

ACCOUNT okuplja 160 članica i jedan od osnovnih ciljeva Mreže jeste jačanje kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*