„Solari“ protiv Konjuha za primat na kantonu

Zbog okupljanja juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine narednog vikenda, utakmice 22.kola Premijer rukometne lige BiH na programu su sutra. Sloboda Solana će u kantonalnom derbiju u Mejdanu dočekati Konjuh iz Živinica, što je bila tema danas održane press konferencije u tuzlanskom klubu.

Ova dva sportska rivala se dobro poznaju, jer prvenstvene pauze često iskoriste kako bi odigrali prijateljski susret, pa je i malo međusobnih nepoznanica. Sloboda Solana je praktično ispunila cilj sa početka sezone, a to je sredina tabele. Međutim, kako je kazao trener Solara Eldar Kadić, nakon dugo vremena ovo je prilika da u direktnom susretu sa Konjuhom, obezbjede epitet najbolje plasirane ekipe sa Tuzlanskog kantona u Premijer ligi BiH.

„Mi jako dobro poznajemo ekipu Konjuha, jer je iza nas dosta međusobnih prijateljskih utakmica. Pripremit ćemo se dobro, imamo još jedan trening gdje ćemo se dogovoriti o detaljima, zadacima pojedinim igračima, i na koga treba posebno obratiti pažnju. Mislim da ćemo slaviti pobjedu, i postati najbolje plasirana ekipa sa TK u prvenstvu“, kazao je Kadić.

Pored debakla u prošlom kolu u Derventi, i samo dva dana pripreme za novu utakmicu, atmosfera u svlačionici je odlična i svi igrači su na raspolaganju stručnom štabu. Na održanoj press konferenciji, medijima se obratio i rukometaš Amar Husejnović, koji je iskoristio priliku da pozove navijače na kantonalni derbi.

„Treneri nas kvalitetno pripremaju za utakmicu, i na nama je da sve to primjenimo na terenu. Uz jednu borbu, požrtvovanost i uz punu odgovornost, smatram da možemo do tri boda. Pozivam i navijače da dođu da nas podrže, i budu naš osmi igrač“, rekao je ovom prilikom Husejnović.

S obzirom na blizinu Tuzle i Živinica, za očekivati je pravi rukometni spektakl uz pune tribine. Utakmica Sloboda Solana – Konjuh igra se u srijedu od 18 sati i 30 minuta, u maloj dvorani SKPC Mejdan.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*