Počela izgradnja parkinga u zoni UKC-a Tuzla

Jutros su i zvanično počeli radovi  na izgradnji parkinga u zoni UKC-a Tuzla.Prva faza radova će trajati u periodu od 01.04.2015. godine do 01.05.2015. godine,kada će doći i do izmjene režima saobraćaja u jednoj saobraćajnoj traci u ulici Put Gradina, na dijelu ceste od izlaza iz UKC Gradina, kod Klinike za dječije bolesti do “Y” raskrsnice kod Plave bolnice, koja vodi prema naselju Brčanska malta.

Gradonačelnik  Jasmin Imamović, sa saradnicima rano jutros je obišao lokaciju na kojoj će se izvoditi radovi u prvoj fazi izgradnje parkinga. Gradonačelnik Imamović je još jednom istakao da već dugo postoji problem parkinga u i oko UKC-a Tuzla, a da nedostatak parking prostora, stvara poteškoće i na stazama za pješake,odnosno trotoarima, što ugrožava sigurnost građana i stvara druge probleme.

“Danas smo konačno ušli u rješenje problema prve faze izgradnje parking prostora, koji se nalazi preko puta najstarije zgrade u sastavu UKC-a Tuzla. Do ljeta 2015. godine planirano je da se radovi započnu na drugoj fazi, lociranoj preko puta “Plave bolnice”, a do kraja tekuće godine u planu je da se započne  izgradnja i treće faze, što će omogućiti 150 parking mjesta i zaštitu staza za pješake od bespravnog parkiranja”,naveo je gradonačelnik Imamović.

Naredna faza je izgradnja garaže uz ogradu UKC-a Tuzla, što je u planu za naredne godine.

Sredstva za realizaciju projekata u ovoj godini obezbjeđena su iz prihoda JKP “Saobraćaj i komunikacije”, koja im je odobrila Općina,odnosno Grad Tuzla.

Gradska uprava,Preeduzeće “Saobraćaj i komunikacije i izvodjači radova ovom prilikom uputili su molbu građanima i vozačima da imaju razumijevanja i strpljenja, te da poštuju upute o izmjeni režima saobraćaja na navedenoj lokaciji.

(rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*