Hokejaši BiH otvaraju SP u Izmiru mečom protiv Sjeverne Koreje

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje sa selekcijom Sjeverne Koreje u prvom kolu svjetskog prvenstva 3. divizije Svjetske federacije hokeja na ledu (IIHF) u Izmiru.

Najbolji bh. hokejaši, koji su autsajderi na prvenstvu, imaju cilj ostvariti što bolji rezultat i naredne godine aplicirati za domaćinstvo SP-a 3. divizije.

– Debitantski nastup za reprezentaciju BiH na jednom SP-u je veliki izazov i čast za nas u Savezu. Savez je učinio sve da se selekcija BiH dobro pripremi i dostojno se predstavi na SP-u. Želimo ostvariti dobar rezultat i naredne godine aplicirati za domaćinstvo SP-a, što bi bilo značajno jer bi se takmičenje odvijalo uoči zimske olimpijade mladih EYOF, koja će 2017. biti održana u BiH – izjavio je predjsednik Saveza hokeja na ledu BiH Senad Zaimović uoči odlaska ekipe u Tursku.

Osim selekcije Sjeverne Koreje, protivnici BiH u Izmiru će biti domaćin Turska, Hong Kong, Luksemburg, Ujedinjeni Arapski Emirati i Gruzija. Prvoplasirana ekipa u grupi izborit će plasman u 2. diviziju.

Selektor BiH Anthony London vjeruje da su njegovi igrači nakon dva mjeseca priprema na ledu i mjesec dana priprema ”na suhom” spremni za izazove u Izmiru.

– Fizički smo spremni. Mi smo mala zemlja, ali obećavamo da ćemo se u svakom meču boriti da dostojno predstavimo BiH na ovom prvenstvu – istaknuo je London.

Susret BiH – Sjeverna Koreja počinje u 13 sati po lokalnom vremenu.

Nakon toga bit će odigrane utakmice Luksemburg – Gruzija i Hong Kong – UAE.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*