Vlada TK ˝Merhamet˝ doživljava kao partnera

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić razgovarao je s delegacijom Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” BiH kojeg, kako je kazao, u vrijeme velikih socijalnih potreba doživljava kao partnera, svjesni njegove uloge i mjesta u društvu.

Predsjednik ove humanitarne organizacije Hajrudin Šahić istakao je da “Merhamet” u svojim kuhinjama širom BiH svakodnevno priprema oko 10.000 obroka za najugroženije građane Bosne i Hercegovine te da su odavno opravdali svrhu i cilj postojanja.

To se, prema riječima Šahića, najbolje vidjelo tokom prošlogodišnjih poplava kada su djelovali prvi na terenu te pomogli sanaciju 650 kuća.

– Merhamet višestruko vraća ono što je u ovu humanitarnu organizaciju uloženo – istaknuo je član Savjeta “Merhameta” Timur Numić, dodavši da je za funkcioniranje tog društva potrebna podrška i kantonalnog vrha.

Gutić je naglasio da će Vlada Tuzlanskog kantona i dalje biti partner na koji “Merhamet” može računati, istaknuvši da će sve učiniti da finansijska podrška ostane na dosadašnjem nivou.

Premijer je također pozvao čelnike “Merhameta” da intenziviraju saradnju s općinama na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je danas iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*