Vijeće ministara BiH – produžen rok za izdavanje licenci

Vijeće ministara BiH, na prijedlog ministra komunikacija i prometa, razmatralo je problematiku primjene Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača.

S tim u vezi, zaključeno je da se rok za okončanje postupka izdavanja licenci Ministarstva komunikacija i prometa BiH, koji je utvrđen ranijim zaključkom Vijeća ministara BiH (15.4.2015. godine), produži do 15. 10. 2015. godine.

NASTAVITI AKTIVNOSTI U OKVIRU CEFTA PODODBORA ZA POLJOPRIVREDU

Vijeće ministara BiH razmotrilo je i usvojilo Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o aktivnostima u okviru CEFTA Pododbora za poljoprivredu, uključujući sanitarna i fitosanitarna pitanja (SPS) u 2014. godini.

Zaduženo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH da, u saradnji sa članovima Radne grupe za poljoprivredu i SPS u BiH, nastavi planirati, provoditi i koordinirati aktivnosti predviđene godišnjim Programom rada CEFTA Pododbora za poljoprivredu, uključujući sanitarna i fitosanitarna pitanja.

PRIVREMENO OVLAŠTENJE ZA VRŠENJE POSLOVA KOORDINATORA ZA REFORMU JAVNE UPRAVE

Vijeće ministara BiH privremeno je ovlastilo je Nedžiba Delića za obavljanje svih administrativnih i finansijskih poslova koordinatora za reformu javne uprave pri Uredu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kako bi ovaj ured mogao nesmetano raditi i izvršavati zakonom predviđene obaveze do okončanja procedure imenovanja koordinatora za reformu javne uprave.

Privremeno ovlaštenje dato je nakon odlaska ranije koordinatorice Semihe Borovac na ministarsku poziciju, kao i činjenice da nije popunjeno mjesto zamjenika koordinatora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*