NSBiH – Nemamo nikakve veze s incidentom u Beču

Nogometni savez BiH (NSBiH) danas se ogradio od incidenta koji se dogodio 2. aprila na ulicama Beča uoči prijateljske utakmice između selekcije Austrije i BiH.

U tom incidentu navodno se jedan dio navijača BiH pridružio propalestinskim demonstracijama i noseći palestinske zastave uzvikivao ”ubij Židove”.

– Povodom informacija o demonstracijama u Beču prije prijateljske utakmice Austrija – BiH, a u kojim su, navodno, učestvovali navijači reprezentacije BiH, želimo istaći da NSBiH nema bilo kakve veze sa navedenim događajem koji se desio izvan stadiona – saopćeno je iz krovne nogometne kuće BiH.

– NSBiH osuđuje svaki oblik ispoljavanja nacionalizma, rasizma i svaki drugi vid međuetničke ili međureligijske netrpeljivosti i ksenofobije, te odbacuje pokušaje različitih formalnih ili neformalnih grupa da povezivanjem sa ovim ili drugim sličnim događajima dezavuišu nastojanja rukovodstva NS BiH da u potpunosti afirmiše načela tolerancije, razumijevanja i prijateljstva u duhu ”fair playa” – zaključeno je u saopćenju NS BiH.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*