Košarkašice Čelika pobjedile Jedinstvo

Košarkašice Jedinstva i Čelika odmjerile su snage u derbi susretu trećeg kola Lige 6, a slavile su aktuelne prvakinje BiH iz Zenice rezultatom 84:64.

Tuzlanke na domaćem terenu nisu uspjele parirati Čeliku koji je ostvario treću pobjedu u Ligi 6 nakon isto toliko odigranih mečeva, dok je Jedinstvo sada na učinku od dvije pobjede i poraza.

Čelik je u ovom meču slavio nošen učinkom Irme Rahmanović, koja je postigla 28 poena, 12 skokova i tri asistencije, dok je Miljana Džombeta dodala 19 poena. U timu Jedinstva najefikasnija je bila Melisa Brčaninović s 26 poena, pet skokova i šest asistencija.

Zeničanke su veliki favorit za osvajanje nove titule prvaka, što su dokazale pobjedama u posljednja dva kola nad direktnim konkurentima – Play Offom i Jedinstvom.

Viceprvakinje BiH, sarajevski Play Off Happy, danas su bez većih problema pobijedile ekipu Rudar Sporta iz Ugljevika s 92:63.

Sarajke su u tom meču predvodile Nikolina Babić s učinkom od 18 poena, 12 skokova i 16 asistencija, dok je Marina Džinić imala 22 poena i tri skoka. U timu Rudar Sporta najefikasnije su bile Danira Musić s 22 i Milica Džombeta s 20 poena.

U posljednjem susretu 3. kola snage će odmjeriti Brčanka i Orlovi, ekipe koje još nisu ostvarile pobjedu u Ligi 6. Brčanka još nije odigrala meč 2. kola protiv Rudar Sporta, koji je pomjeren za 15. april.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*