Srednjoškolci iz Cazina na Sajmu malog biznisa

Uprava Druge srednje škole iz Cazina obavijestila je Gradsku upravu Tuzla da će ekskurzija učenika iz ove škole posjetiti Sajam malog biznisa u Tuzli, s obzirom da učenici u nastavnom programu imaju predmete iz oblasti malog biznisa.

Profesorica ove cazinske škole, Mirela Beširević, najavila je da „škola planira nastavno-naučnu ekskurziju Sajmu malog biznisa u Tuzli, 16. aprila“: „Veoma se radujemo što će jedan takav sajam biti upriličen u Tuzli, gdje će učenici imati priliku naučiti i vidjeti praktične primjere malog biznisa. U sklopu nastavnog programa učenici imaju predmete kao što su: Preduzetništvo, Preduzeće za vježbu, Biznis plan, Projektni rad, što im daje mogućnost da nauče kako nastaje mali biznis. Ujedno je ovo i mogućnost da učenici obiđu Tuzlu, sa svim kulturno-historijskim znamenitostima i ljepotama grada“ , napisala je profesorica Mirela Beširević.

Putem Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona inicirano je da sve osnovne i srednje škole organizuju obilazak Sajma, da učenici prisustvuju nekom od 50 predavanja, u svrhu edukacije i razvijanja poduzetničke kulture mladih.

(RTV7/GU Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*