Krenuli iz Živinica za Sarajevo da se zapale

Dvojica demobilisanih boraca Armije BiH iz Živinica, Šefik Muminović i Džemal Zahirović, krenuli su u Sarajevo, piše novinska agencija Patria.

Šefik Muminović u razgovoru za agenciju Patria kazao je da predviđaju da bi iza srijede mogli stići u Sarajevo pred zgradu Vlade FBiH, ali da , ukoliko ne budu imali snage, spalit će se na drugom mjestu.

– Nas još niko nije pozvao niti iz Ministarstva za boračka pitanja niti iz Vlade FBiH. Nisam dobro, ja sam tri puta liječen na Psihijatrijskoj klinici, a zbog svoje bolesti dobio sam otkaz u rudniku Đurđevik. Zijad Rahimić, direktor rudnika obećao je da će zaposliti mog sina, ali me je slagao i to je jedan od povoda za moj čin – kaže Muminović.

On je dodao da ga je plačući ispratila porodica. Njih osam živi u jednoj kući, od toga je troje unučadi, a svi su na birou.

– Uzimam lijekove i oni me malo smiruju. Policija koja nas prati kupila nam je burek i to smo jeli, a naša namjera je ozbiljna – dodao je Muminović.

Nepravda, narušeno zdravlje i neimaština ih je natjerala, kako kažu na ovaj korak.

Oni najavljuju da će ispred zgrade Vlade Federacije BiH izvršiti samospaljivanje. Traže da im pomognu Bakir Izetbegović i Željko Komšić.

(nap/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*