Kako su navijači Uniteda iz BiH proslavili pobjedu svog tima

Nedavno je Udruženje navijača “Manchester Uniteda” iz Bosne i Hercegovine proslavilo svoju drugu godišnjicu postojanja. Udruženje je zvanično priznato 9. Aprila 2013. godine od strane Ministrstva pravde BiH, piše novinska agencija Patria.

Udruženje navijača Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini je osnovano kao neprofitabilna građanska organizacija. Vizija udruženja je da promoviše ime Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini, da učestvuje u humantiranim akcijama, da organizuje okupljanja navijača i svojih članova kao i kada bude oficijelno priznato od strane Manchester Uniteda da organizuje karte za utakmice voljenog kluba.

Jučer je u 31. kolu Engleske Primijer lige na stadionu Old Trafford odigran manchesterski derbi Uniteda i Cityja.

Crveni đavoli su bili ubjedljivi rezultatom 4:2, golove za domaćina su postigli (Young, Fellaini, Mata i Smalling) za City dva gola je postigao Aguero dok je naš reprezentativac Edin Džeko utakmicu gledao sa klupe.

Jučer su se navijači “Crvenih đavola” iz cijele BiH za drugu godišnjicu postojanja, okupili u Tuzli gdje su poželjeli samo jedno: “Pobjedu protiv gradskih rivala”.

Okupljanje je organizovano u St. James Irish Pub-u u Tuzli gdje su najvatreniji simbolično obilježili dvije godine postojanja a ujedno i pratili i gradski derbi, te u konačnici pobjedu svojih ljubimaca.

Po isteku 90 minuta svi su bili dobro raspoloženi zbog pobjede Crvenih đavola kojima je ovo bila ukupno 18 pobjeda u prvenstvu. Uslijedila je pjesma i slavlje ispred lokala.

– U Tuzlu je došlo oko 150 navijača Manchester Uniteda iz svih gradova BiH. Naše udruženje će nastaviti da promoviše ime Manchester Uniteda u BiH ali i humanitarni rad u našoj državi. Hvala svima koji su bili na našem trećem okupljanju – rekao je Aner Havalić, predsjednik Udruženje navijača Manchester Uniteda u Bosni i Hercegovini.

(nap/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*