Sve spremno za početak Sajma malog biznisa u Tuzli

Sve je spremno za početak Sajma malog biznisa koji će se od 16. do 18. aprila održati u Mejdanu. Sajam će biti edukativnog karaktera jer će učesnici svoja znanja o malom biznisu prenositi na nezaposlene ljude.

Na svojevrsnu reviju poslovnih ideja prijavljeno je 150 izlagača i 50 predavača. Bit će održano niz radionica i dva okrugla stola, na kojim će učesnici pokušati da identificiraju najveće probleme pri pokretanju i održavanju biznisa, posebno u oblasti pravne regulative.

I za najmlađe je obezbjeđen adekvatan edukativni sadržaj kako bi se od malih nogu razvijao duh poduzetništva. Osim lokalnih škola i obdaništa, posjetu su najavili i učenici iz Cazina.

Udruženje nezaposlenih TK ˝Sad je dosta˝ dalo je punu podršku ovom projektu, jer smatraju da je ovo prvi ozbiljan pokušaj smanjenja broja nezaposlenih, kojih na TK ima oko 100.000.

Kompletan sajam će biti obogaćen kulturno – umjetničkim sadržajem, a aktuelnosti ćete moći pratiti u živim javljanjima i specijalnim gostovanjima iz otvorenog studija u programima radija i televizije 7 Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*