Euroliga: Pobjede Barcelone i Real Madrida

U prvim susretima četvrtfinala košarkaške Eurolige španjolski velikani Barcelona i Real Madrid ostvarili su pobjede protiv Olympiakosa i Anadolu Efesa te u seriji na tri pobjede poveli 1-0.

Barcelona je pobijedila Olympiakos 73-57, dok je Real slavio protiv Efesa 80-71. Barcu su do uvjerljivog slavlja predvodili Boštjan Nachbar i Juan Carlos Navarro sa po 10 koševa. U grčkim redovima nitko nije zabio više od deset koševa, a najefikasniji su bili Dimitrios Agravanis s devet i Othello Hunter sa sedam koševa. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Oliver Lafayette zabio je pet koševa.

U drugom dvoboju Real Madrid je slavio protiv Anadolu Efesa 80-71. Domaćine su do trijumfa predvodili K.C. Rivers sa 21 košem, te Gustavo Ayon sa 14 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Dario Šarić sa 13 koševa i pet skokova, te Cedi Osamn sa 11 koševa.

Druge utakmice su na rasporedu u petak, ponovo u Madridu i Barceloni.

U utorak je Fenerbahče svladao branitelja naslova Maccabi 80-72, dok je CSKA je u Moskvi deklasirao Panathinaikos 93-66. Drugi susreti ovih suparnika na programu su u četvrtak u Moskvi i Istanbulu.

Treće i eventualne četvrte utakmice igrat će se u Tel Avivu, Ateni, Istanbulu i Pireju sljedećeg tjedna, a moguće pete, u kojima će domaćini biti Fenerbahče, CSKA, Real i Barcelona, 28. i 29. travnja.

Plasman na ‘Final Four’, koji će se igrati u Madridu od 15. do 17. svibnja izborit će sastavi koji prvi ostvare po tri pobjede.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*