Bila je džezva, pa begova čorba, sad idemo kuhati nešto slatko za Ginisa

Bh. kuhari danas su oborili Ginisov rekord i skuhali 4.120 litara begove čorbe, piše novinska agencija Patria.

– Znao je beg šta valja. Svoje znanje i umijeće za begovu čorbu i bosansku kuhinju smo dokazali samim tim što smo do sada proizveli i uspješno plasirali preko 18 miliona komada čorbi na domaće i svjetska tržišta. Nadamo se da ćemo zajedno sa našim kuharima od sada zajedno pričati priču o ‘čudu bosanske kuhinje’ širom svijeta.

Ovo nam je nakon najveće džezve na svijetu, drugi po redu Ginisov rekord. Sljedeći put ako Bog da ćemo napraviti nešto slatko. Bosanska kuhinja je čudo, a begova čorba jedno od najpoznatijih delikatesa, kazao je Adis Hasaković, direktor korporativnih komunikacija AS GROUP u čijem sastavu posluje i Vispak d.d. Visoko.

Organizator ovog nesvakidašnjeg događaja koji će ući u historiju bosanske kuhinje je Udruženje kuhara u BiH na čijem je čelu Nermin Hodžić, koje je iskoristilo priliku da u okviru WACS Konferencije (Svjetski savez kuhara) skuhaju najveću begovu čorbu na svijetu.

Između predstavnika bh. prehrambene industrije Vispak d.d. Visoko i Udruženja kuhara u BiH, u martu ove godine je potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu eventa „Begova čorba za Guinness-a“ u sklopu Konferencije evropskih kuharskih asocijacija i Global Chefs Challengea.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*