Slučaj “Bajramović” velika prepreka Kluba!

Pored bitki koje Crveno – crni vode na terenima širom BiH, Uprava Kluba konstantno vodi bitke sa nagomilanim dugovima koji su ostali iza bivših čelnika iz Rudarske 2.

“Repovi” koji se vuku svakodnevno veliki su problem na plećima sadašnjeg rukovodstva Kluba na čelu sa predsjednikom Azmirom Husićem. Prvi čovjek Crveno – crnih od dolaska na predsjedničku funkciju 2013. godine niti jednom se nije pokolebao u borbi da naš klub napokon dobije bitku sa nagomilanim finansijskim problemima. Pregovarao je, uvjeravao potražioce da kroz reprograme i oprost dijela dugova pomognu Klubu, da se nađe rješenje od obostrane koristi za sve, te je do sada riješeno presuda u vrijednosti od preko 260.000 KM!

Ipak, koliko god bilo dobre volje od strane klupskog rukovodstva da se problemi prevaziđu, po nepisanom pravilu uvijek se nađu pojedinci koji ne žele izaći u susret klubu u kome su do juče radili.

“Svi dobro znate da se Sloboda konstantno bori sa problemima dugova koji su ostali iza bivših uprava. Mi nikada od toga nismo bježali, ali ovoga puta smo se našli pred velikom preprekom, a to su sredstva koja potražuje Bahrudin Bajramović, nekadašnji predsjednik Skupštine FK Sloboda. On od Kluba potražuje sredstva u visini od 21 hiljade maraka sa kamatama i do sada sa njim nismo imali priliku da uđemo u dogovor”, ističe predsjednik Husić, koji je novinarima prezentirao Presudu Općinskog suda u Tuzli. Husić dodaje da bi se zbog slučaja “Bajramović” moglo desiti da u pitanje dođu odigravanja utakmica Slobode čak i u ovoj sezoni!

“Interesantno, za vrijeme predsjednikovanja Bajramovića Skupštinom stvoreni su najveći klupski dugovi. Za to vrijeme on je po jednoj utakmici zarađivao novca koliko neko zaradi za mjesec dana rada?! Tri mjeseca sam bio u pregovorima sa Bajramovićem, ali bez uspjeha. Spomenuo sam mu da bi zbog svega moglo da se dogodi da Sloboda ne može igrati utakmice, a on je na to rekao da ako Sloboda ne može igrati, ne mora ni da igra?! Bajramoviću je nuđen reprogram do kraja ove godine, ali on je jednostavno nečim uvrijeđen po pitanju Slobode. On zna i puteve kako doći do naplate dugova i ovo je već na savezu”, objašnjava Husić.

Predsjednik FK Sloboda ističe da će Klub učiniti sve da riješi ovaj ogroman problem, a kao jedan od načina biće i akcija koja će se pokrenuti već od sutrašnje utakmice sa Radnikom:

“Na stadionu ćemo postaviti kutije u koje će svi posjetioci sutrašnje utakmice moći svojim donacijama pomoći da riješimo problem Bajramovića. Zato molim sve simpatizere Slobode da sutra na Tušnju ponesu koju marku više i na taj način pomognu svom klubu. Po završetku utakmice znaćemo koliko smo sredstava prikupili da bi utakmicu protiv Viteza mogli odigrati na Tušnju.”.

Husić je najavio da će i nakon meča biti angažovani momci koji će u gradu prikupljati sredstva namijenjena za rješavanje slučaja “Bajramović.

(fk sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*