Saobraćaj bez dužih zastoja

Na putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja po pretežno mokrom i mjestimično vlažnom kolovozu, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebna pažnja skreće se vozačima na putnim pravcima: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Jablanica-Prozor i Jajce-Banja Luka.

Danas se održava biciklistička trka “BEOGRAD-BANJA LUKA” na relaciji Teslić-Jelah-Doboj-Derventa-Prnjavor-Laktaši-Banja Luka. U vrijeme prolaska biciklista, saobraćaj će na ovim relacijama biti obustavljan, pa se vozači mole za strpljenje i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Također, na dionici M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 15 sati, dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 30 minuta.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Gračanica (most preko potoka Dubovac), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Mostar-Nevesinje (Bakračuša-Nevesinje), zbog sanacionih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Sarajevo-Olovo, u mjestu Srednje, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 15 sati, dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 30 minuta.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara; u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*