SAD: Bivši policajac Mersed Dautović ubio djevojku i počinio samoubistvo

Srebreničanin Mersed Dautović, bivši policajac u Des Moinesu, glavnom gradu američke države Iowe, ubio je svoju djevojku i počinio samoubistvo u nedjelju ujutro, pišu američki mediji.

Policija Urbandalea, predgrađa Des Moinesa, je izjavila da su policijski službenici pronašli tijela muškarca i žene prije 11:00 sati u garaži stambenog kompleksa. Policijski izvor je potvrdio da se radi o 32-godišnjem Mersedu Dautoviću i njegovoj djevojci čiji identitet nije objavljen. Obdukcija će biti obavljena danas.

Susjedi su ispričali da su Dautović i njegova djevojka živjeli zajedno u apartmanskom naselju, te da je ona uvijek bila ljubazna.

Dautović je i ranije bio u zatvoru. Izašao je u januaru nakon što je odslužio 20 mjeseci kazne jer je pretukao čovjeka 2008. godine. Osuđen je 2012. godine. Ponovno suđenje Dautoviću je bilo zakazano za danas u 10 sati u sudu u Des Moinesu. Savezni tužioci su tražili od 11 do 14 godina za ono što su nazvali “užasnim nasilnim kriminalom”.

Dautović je rođen u Srebrenici, a njegova porodica je preselila u Sarajevo kada je imao dvanaest godina, nakon što je vojska okupirala Srebrenicu. Njegov otac je ubijen u genocidu, a Mersed je živio u izbjegličkom kampu prije preseljenja u SAD, tada je imao petnaest godina. Dautović je naučio engleski jezik, završio srednju školu i koledž i postao građanin SAD-a. Diplomirao je na Policijskoj akademiji Des Moines u decembru 2007. godine, a nakon toga je završio i obuku za rad na terenu.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*