Sarajevo i Brčko: Sanel Redžić na koncertu sa američkim pijanistom Danielom Paul Hornom

Gostovanje Sanela Redžića ostvarit će se u sklopu koncerta čiji je organizator Bosanskohercegovačko-američka akademija nauka i umjetnosti BHAAS

Jedan od najznačajnijih i najuspješnijih gitarista naše zemlje u četvrtak 23. aprila predstavit će se kao solista Sarajevske filharmonije. Sanel Redžić će izvesti znameniti Koncert Aranjuez španskog kompozitora Joakina Rodriga.

Gostovanje Sanela Redžića ostvarit će se u sklopu koncerta čiji je organizator Bosanskohercegovačko-američka akademija nauka i umjetnosti BHAAS.

Akademija je zasnovana na duhu intelektualne raznolikosti i slobode razmjena ideja unutar dijaspore s pretpostavkom da je „znanje bogatstvo koje se treba dijeliti”. Misija BHAAAS-a je unapređenje i razvoj nauke i umjetnosti unutar bh. dijaspore u SAD-u i Kanadi. Jedan od ciljeva Akademije je povezivanje između bosanskohercegovačkih naučnika, umjetnika i privrednika u Sjevernoj Americi, kao i građenje mostova saradnje s domovinom.

Na ovogodišnjem koncertu, premijerno u BiH i Evropi, bit će izvedena kompozicija “Lumen” američkog kompozitora Jackoba Bancksa. Izvedbom ove kompozicije, prvi put će se sarajevskoj publici predstaviti američki pijanista Daniel Paul Horn.

Orkestar će predvoditi američka dirigentica, također članica Akademije Nyela Basney.
Koncert će se održati u četvrtak 23. aprila 2015. u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 20 sati.

Isti program će u petak 24. aprila imati priliku da čuje publika u Brčkom. Sarajevska filharmonija i solisti održat će koncert u Domu kulture Brčko s početkom u 20 sati.

(Faktor.ba/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*