Pripreme za 7. Festival Kaleidoskop: Poznat dio učesnika na koncertnim večerima

Sedmo izdanje Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop, odražat  će se od 22. do 26. jula, a ono što mladi sa nestrpljem očekuju su imena izvođača koji će nastupiti na besplatnim koncertima na otvorenom, koji su  sastavni i najposjećeniji dio Festivala.
Kako je objavio portal muzickazona.ba među onima koji će nastupiti na koncetnim večerima ovogodišnjeg fesitivala su Zoster, Urban & 4, Brkovi, Who See, Sassja, Ničim Izazvan, Silente i drugi čija će imena biti poznata naknadno.

Kaleidoskop je međunarodni festival umjetnosti mladih, koji svake godine u Tuzli, okuplja mlade umjetnike iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Evrope.

Tokom festivala bit će održano niz koncerata, izložbi, art marketa, radionica hip-hop plesa, crtanja grafita, savremenog plesa, kreativnog stvaranja, projekcija filma, te druženja sa umjetnicima iz Italije, sa ciljem kulturnog povezivanja, nastavka i stvaranja buduće suradnje.

Festival Kaleidoskop je nastao 2009. godine, kao jedna od aktivnosti u okviru projekta Culture II, projekta koji su, zajedno sa Općinom Tuzla, realizirali Grad Bologna i Univerzitet Bolonja (Odsjek za obrazovne nauke „Giovanni Maria Bertin“).

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*