Musemić: Dobro poznajemo Željezničar

Fudbaleri tuzlanske Slobode su dan ranije krenuli za Sarajevo gdje će sutra na Grbavici odigrati derbi sa Željezničarom u okviru 23. kola BHT Premijer lige BiH.

U prvom ovosezonskom duelu, odigranom prošle jeseni, Plavi su na Tušnju slavili 2:1, a utakmicu je obilježilo divljanje Manijaka koji su uz intervenciju Jedinice za posebne namjene MUP-a TK udaljeni sa stadiona.

Pred novi derbi starih rivala situacija je, bar kada je u pitanju tuzlanski tim, dijametralno suprotna u odnosu na jesenju. Ekipa je u zimskoj pauzi ojačana, doveden je novi trener, a epilog promjena je 11 osvojenih proljetnih bodova.

Tuzlaci će, kako saznajemo, prenoćiti u Hotelu Park u Vogošći, na obližnjem travnjaku će obaviti posljednji trening, a sutra će se zaputiti u Dolinu ćupova.

“Igrali smo sa Željezničarom u pripremnom periodu i manje-više se dobro poznajemo. Oni su u naletu, bore se za titulu, a naša je želja da se publici predstavimo u najboljem svjetlu. Motiv više za igrače trebao bi biti direktan televizijski prijenos, tako da očekujem jednu dobru i fer utakmicu“, kaže Husref Musemić, trener Tuzlaka.

Željezničar ima 45 bodova, odnosno bod manje od vodećeg Širokog Brijega, dok Sloboda ima 23 osvojena boda i još uvijek vodi bitku za opstanak.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*