Podvodni tereni za tenis su novi megaprojekt u Dubaiju

Poljski arhitekta Krzysztof Kotala trenutno radi na nevjerovatnom projektu za koji se nada da će uskoro pronaći investitore kako bi projekt postao stvarnost.

Kotala namjerava da u blizini morske obale sagradi podvodne terene za tenis. On je izjavio kako je već završio inicijalni dizajn, ali da mora učiniti dodatne napore kako bi privukao investitore da ulože značajnu sumu novca u realizaciju ovakvog projekta.

“Još uvijek nisam pronašao investitora, ali smatram kako je ovo sjajna ideja koja će privući interese”, rekao je Kotala za Arabian Business.

“Ovo je nešto sasvim originalno i trebalo bi biti izgrađeno negdje gdje postoji tradicija tenisa što Dubai čini idealnom lokacijom”, rekao je Kotala dodavši da ideja ima snažan komercijalni potencijal pri čemu se radi o kombinaciji tehnologije, ekologije i sporta.

Do sada je u Dubaiju planirana izgradnja nekoliko podvodnih objekata, a ove sedmice saopćeni su detalji o vilama koje se planiraju graditi pod morem. Kleindienst Group je saopćila kako namjerava izgraditi plutajuće objekte koji će biti kombinacija vile i jahte pri čemu će jedan sprat biti pod vodom. Oni koji budu željeli priuštiti ovakvo zadovoljstvo morat će izdvojiti oko 1,36 miliona dolara.

Prošle godine kompanija iz Los Angelesa koja se bavi podmorskim turizmom objavila je kako planira projekt koji bi donio revoluciju u ovu vrstu turizma te ostvario prihode od oko tri milijarde dolara. Planirano je da se izgradi turistička atrakcija u obliku drevnog izgubljenog grada koji se nalazi pod vodom.

Također, još 2013. je najavljena izgradnja podvodnog hotela, ali realizacija projekta još uvijek nije počela.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*