Pronašli drogu vrijednu 500 miliona funti

Na tegljaču u Sjevernom moru britanska mornarica i graničari prije sedmicu dana otkrili su više od tri tone kokaina čija je ulična vrijednost više od 500 miliona funti, što je, kako se vjeruje, do sada najveća zaplijena droge prve klase u Velikoj Britaniji, prenosi BBC.

Tegljač “Hamal” registrovan u Tanzaniji, presreli su brodovi Kraljevske mornarice i granične policije stotinjak milja istočno od Aberdeena 23. aprila.

BBC navodi da je podignuta optužnica protiv devet Turaka starih između 26 i 63 godina.

“Hamal” je odvežen do luke u Aberdeenu, gdje je započela pretraga, a Nacionalna agencija za borbu protiv organizovanog kriminala (NCA) objavila je da je pronađeno više od tri tone  droge.

’’Istraga se nastavlja, a operacija je bila moguća zahvaljujući bliskoj saradnji NCA, granične policije, Kraljevske mornarice, kao i francuske obavještajne službe Nacionalni direktorat za istrage carinskih prekršaja (DNRED) i naših drugih partnera iz svijeta’’ rekao je viši inspektor NCA Džon Mekgavan, dodajući da je opsežnu operaciju podržala značajno i policija Škotske.

Optuženi turski državljani pred sud u Aberdinu izvedeni su u ponedjeljak, gdje je odlučeno da budu u pritvoru, a iduće ročište zakazano je za utorak, 5. maja, navodi BBC.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*