Crvena Zvezda osvojila prvi naslov pobjednika ABA lige

Beogradska Crvena Zvezda osvojila je naslov pobjednika ABA lige, nakon što je u četvrtoj utakmici finala u gostima bila bolja od zagrebačke Cedevite, pobijedivši rezultatom 89:79 (30-25, 22-10, 17-23, 20-21).

Tako je Crvena zvezda po prvi put u u povijesti osvojila naslov pobjednika ABA lige, a Cedevita je i u trećem finalu ostala na korak do trofeja.

Zubčić je s 15 koševa bio najbolji strijelac Cedevite, Miro Bilan je ubacio 12, a ostali nitko više od 9. Jenkins je sa 17 poena bio najbolji strijelac dvoboja, Luka Mitrović je ubacio 14, a po 12 Kalinić i Marjanović, koji je proglašen za najboljeg igrača finala, javlja Hina.

Crvena zvezda je u četvrtak pokazala znatno drugačije lice nego dan prije, što je bilo vidljivo od početka utakmice. Dangubić i Jović su žestoko pritiskali Ukića i Gordića te im onemogućavali laganu organizaciju napada. Pod svojim košem Cedevita nije uspjela limitirati gorostasnog Bobana Marjanovića koji je ubacio 8 od prvih 11 koševa gostiju, ali ga je Radonjić povukao iz igre zbog brze dvije osobne pogreške.

No, ni njegov izlazak nije poremetio igru gostiju koji su u prvoj četvrtini realizirali svih osam slobodnih bacanja i bili znatno precizniji za tricu nego večer prije, kad su u cijeloj utakmici pogodili dvije, a u četvrtak četiri već u prvoj četvrtini, do kraja utakmice ukupno 11. Posebno bolna bila je Jenkinsova trica s deset metara za 30-25 sa zvukom sirene na kraju prve četvrtine, a samo sekundu prije slična takva trica poništena je Marku Tomasu, jer je pri šutu nagazio izvan igrališta.

Završetak prve četvrtine bio je loš za hrvatskog prvaka, a nastavak još lošiji. Cedeviti je trebalo četiri minute igre za prvi koš u drugoj četvrtini, pa još dvije i pol za sljedeći, a tada je Crvena Zvezda već bila na +18 (45-27). Beograđani su na odmor otišli sa 17 koševa viška (52-35), s devet skokova više (18-9) i s osmjehom na licu. Jasmin Repeša i njegovi igrači djelovali su bezidejno, u njihovoj igri nije bilo one energije koja ih je krasila u srijedu. Uz sve to, ostali su bez pomoći Marka Tomasa i Roka Ukića koji zbog ozljeda nisu mogli pomoći suigračima u pokušaju velikog preokreta.

Na sve što je Cedevita pokušala u trećoj četvrtini gosti su uvijek imali spreman odgovor. Nakratko su se probudili i Cedevitini navijači, pokušavajući probuditi igrače u crvenim dresovima, ali ni taj huk nije bio dugotrajan. Ipak, tračak nade pojavio se kad je Zubčić pogodio tricu kojom je Cedevita kraj treće dionice dočekala na -11 (58-69). Cedevita je uspjela čak na dvije minute prije kraja tricom Baraća doći na -5 (76-81), ali već pola minuta poslije gosti su opet bili na +10 i njihovo slavlje je moglo početi.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*