U Tuzli sutra završna konferencija EU projekta o socijalnoj inkluziji

Završna konferencija EU projekta podrške socijalnoj inkluziji i zdravstvenoj zaštiti u sistemima za zaštitu mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini i Srbiji “Unapređenje socijalizacije i tretmana u okviru sistema mentalnog zdravlja” bit će održana sutra u Tuzli.

Projekt je finansirala Evropska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć u sklopu Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina. Ukupna vrijednost projekta je 170.000 eura od čega je Evropska unija finansirala 129.774,15 eura.

Projekt su provodili Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK Fenix iz Tuzle Caritas Valjevo, a cilj projekta bio je poboljšati kapacitete za socijalnu inkluziju i zdravstvenu zaštitu u sistemima za zaštitu mentalnog zdravlja u Srbiji (područje Valjeva) i BiH (područje Tuzle), kroz prekograničnu razmjenu iskustava i znanja.

Ova razmjena je orijentirana na promociju novih modela javne participacije, aktivaciju novih službi zasnovanih u zajednici te izgradnju kapaciteta zainteresiranih strana i aktera u sistemima zaštite mentalnog zdravlja, saopćeno je iz Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK-a Fenix.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*