U petak počinje tuzlanski „Dječiji sajam“: Otvorene prijave za radionice i igraonice!

„Dječiji sajam 2015“, koji će se prvi put održati Tuzli u periodu od 8. do 10. maja 2015. godine, djeci će ponuditi mnoštvo zabavno-edukativnih sadržaja,  za koje vlada veliko interesovanje.
U tri sajamska dana organizatori, Tuzlanski sajam i Lions Club Tuzla, za 20.000 očekivanih posjetitelja priredit će blizu 100 scenskih nastupa, te za najmlađe i 35 radionica i igraonica.

Od otvaranja sajma, petak u 10.00 sati, na sajamskoj sceni u SKPC Mejdan, bez prestanka će se odvijati program koji će činiti muzički i plesni nastupi, igrokazi, kolažni programimi, sportske aktivnosti i drugi sadržaji koji će najvećim dijelom  kreirati djeca iz tuzlanskih obrazovnih ustanova, te gosti iz Bijeljine i Kaknja.

Obzirom da je kapacitet učesnika u većem broju edukativnih radionica ograničen, organizatori pozivaju zainteresovane da unaprijed prijave djecu za jednu od 35 radionica, kako bi se izbjegle gužve i tačno pratila satnica događaja. Prijave se prije početka sajma mogu slati isključivo na e-mail adresu: djecijisajam1@gmail.com, a do popunjavanja broja učesnika moći će se prijavljivati i sajamskom prostoru predviđenom za radionice.

Prijava treba da sadrži ime i prezime, uzrast, te ime i satnicu radionice za koju se vrši prijava. Djeca će imati priliku prolaziti mini škole učenja stranih jezika, crtanja grafita sa Frenkieem, bojenja, umjetnosti i sporta.

Sa djecom će se družiti i policajci, vatrogasci, budući ljekari i veterinari, glumci, plesači i drugi edukatori koji će se potruditi da potaknu dječiju znatiželju, kreativnost i maštu.

Podsjećamo da je ulaz na „Dječiji sajam 2015“ slobodan, a da će se pored programskog dijela sajma, predstaviti i izlagači sa svojim proizvodima i uslugama namijenjenim igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece, koji najavljuju  brojne sajamske popuste i nagradne igre.

(Tuzlainfo/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*