Film “Stupica nevidljivog djeteta” prikazan pred tuzlanskom publikom

Film “Stupica nevidljivog djeteta” reditelja Šemsudina Gegića, životna priča Alena Muhića kojeg je majka, silovana Fočanka, ostavila nakon poroda u goraždanskoj ratnoj bolnici, premijerno je prikazan sinoć tuzlanskoj publici u punoj sali Bosanskog kulturnog centra.

Ovo je ostvarenje od početka snimanja pobudilo veliko interesovanje javnosti, posebno jer je Alen Muhić tokom rada na filmu krenuo u potragu za svojim biološkim roditeljima.

Ono je nastavak kratkog ostvarenja “Dječak iz ratnog filma” snimljenog prije 11 godina pod palicom istog reditelja, gdje je prvi put otvorena tabu tema o djeci silovanih majki u proteklom ratu u BiH.

Gegićev film je u Tuzli imao fantastičan i emotivan prijem publike, koja je višeminutnim aplauzom pozdravila Alena Muhića, reditelja Gegića, glumca Armina Omerovića koji je utjelovio Muhića u filmu, kao i ostale protagoniste filma.

– Ovo je prva gradska premijera “Stupice nevidljivog djeteta” u nizu onih koje će biti organizirane u BiH i svijetu, nakon što je film imao rodnu premijeru u Goraždu, gdje je Alen Muhić rođen – naglasio je za Fenu reditelj Šemsudin Gegić.

On smatra da film funkcionira za budućnost, a ne prošlost.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*