Policija RS hapsila zbog “ljiljana”

Gradiška policija je, u koordinaciji sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, izvršila kriminalističku obradu nad četiri lica iz Gradiške osumnjičena da su isticali ratnu zastavu Armije Republike BiH i time izvršili “krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti”, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Lica čiji su inicijali F.S. (29), S.S. (27), J.T. (21) i S.Ž. (25) osumnjičena su da su 2. maja na području mjesne zajednice Orahovo, općina Gradiška, tokom svadbene povorke, na putničkom automobilu “pasat” i “golf četiri” isticali ratnu zastavu Armije RBiH.

Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška pretresla kuću, pomoćne objekate i vozila osumnjičenih, te pronašla i izuzela tri zastave Armije RBiH, kao i određena količina oružja i municije.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenih lica biće dostavljen izvještaj nadležnom tužiteljstvu za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Protiv lica R.S. (52) iz Gradiške biće podnesen izvještaj nadležnom tužiteljstvu za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa kuće, pronađena municija i oružje za čije držanje i nabavljanje građanima nije zakonom dozvoljeno.

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška nastavljaju na prikupljanju dokaza i dokumentovanju predmeta.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*