REMEDIUM 2015: U Tuzli otvoren Drugi međunarodni sajam medicine

U prisustvu velikog broja zvanica,  u Tuzli je sinoć, otvoren drugi Međunarodni sajam medicine Remedium.
Sajamska manifestacija koja će se održati od 6. do 8. maja 2015. godine izlagačima i učesnicima će omogućiti da predstave dostignuća i inovacija iz oblasti medicine, prezentiraju nove proizvode, tehnike, metode i usluge farmaceutskih proizvoda, opreme i sredstava, dok će zainteresovani posjetioci imati priliku upoznati se sa zdravstvenim kapacitetima ustanova iz zemlje i regiona.

U sklopu sajma bit će održan i Simpozijum „Interna medicina u porodičnoj medicini“, gdje će svi zainteresirani imati prilike čuti novosti iz ovog područja, kako od stručnjaka iz Tuzle i BiH, tako i iz regiona i iz inostranstva.

Sajam je otvorenim proglasio prof. dr. Nermin Salkić, predsjednik Organizacionog odbora Remedium sajma, koji je istakao da je cilj organizatora da se na sajmu prezentuju najnovija saznanja ne samo kada je u pitanju medicinska znanost u zemlji, nego i svijetu. “U odnosu na prošlu godinu poboljšana je sajamska i edukativna ponuda. Ove godine naši su gosti predavači iz Turske, Engleske i skandinavskih zemalja, a to nudi iskorak u saznavanju onoga u čemu domaći stručnjaci možda nisu najjači“, kazao je prof. dr. Salkić.

Uvodno predavanje o temi personalizirane medicine održao je prof. dr. Krešimir Pavelić iz Hrvatske.

Tokom drugog dana sajma održane su tri sesije u okviru kojih je održano 14 predavanja, koje je pratilo preko 360 učesnika.

Sajam medicine se održava u organizaciji Ljekarske komore Tuzlanskog kantona i JZNU Doma zdravlja Tuzla, a pod pokroviteljstvom  Vlade TK.

(TI/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*