MUP Makedonije: Cilj terorističke grupe bio da organizuje napade na državne institucije.

Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski potvrdio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jutros započelo akciju na otkrivanju i razbijanju terorističke grupe čiji je cilj bio da organizuje napade na državne institucije.

U izjavi za medije Kotevski je rekao da je prema njihovim saznanjima oružana grupa ušla u Makedoniju ilegalno iz jedne susjedne države i preko svojih jataka organizovala se za terorističke napade.

Nadležne službe su uspjele da ih lociraju u jednom kumanovskom naselju, naveo je Kotevski, tačnije u nekoliko kuća u tom naselju.

-Saznanja su upućivala da je grupa dobro naoružana i obučena za borbu u takvim uslovima – rekao je Kotevski.

Policijske snage su u jutrošnnjoj akciji naišle na žestok otpor terorista, koji su, prema njegovim riječima, napali policajce automatskim oružjem i bombama i snajperskom vatrom.

-Na napad je odgovoreno i u toku su aktivnosti na terenu – naveo je Kotevski i dodao da specifičnost naselja predstavlja povećan rizik za policijske jedinice na terenu, zbog čega policija mora da vrši pretres svih okolnih kuća radi sigurnosti.

On je apelovao na građane i javnost da ostanu uzdržani i mirni te je najavio da će biti upoznati sa svim novim informacijama.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*