Na godišnjicu rođenja objavljen album Vlade Divljana

Promoterska kuća Long Play objavila je danas, na godišnjicu rođenja Vlade Divljana (1958.-2015.) koncertni album snimljen 5. aprila protekle godine u zagrebačkoj “Tvornici kulture”, za područje Srbije.

Album Vlade Divljana i Ljetnog kina “Live@Tvornica kulture” dragocjen je dokument koji kroz dvadeset pjesama iz svih djelova karijere Divljana učvršćuje njegov status kao jednog od najznačajnijih i najtalentiranijih autora Srbije i bivše Jugoslavije, javlja Tanjug.

Zagrebački gitarista Mladen Maks Juričić koji je prema mišljenju samog Divljana neobičnom postavom i aranžmanima (akustične gitare, ukulele, harmonika, stand up bubanj) donio “plesni i vedri duh Mediterana i jednu potpuno novu dimenziju” njegovim pjesmama o koncertu proteklog proljeća u Zagrebu kaže da je bio drugačiji od svih dotadašnjih.

“Vlada nas je svojim primjerom povukao da tu večer sviramo i pjevamo s uzbuđenjem i veseljem kao da nam je to prvi nastup u životu. Pred sam koncert sam potajno organizirao snimanje, snimka je ostala zaboravljena na nekom disku do dana kada smo trebali imati probu za željno iščekivani koncert u beogradskom Domu omladine, koji smo zbog bolesti morali otkazati”, ispričao je Juričić.

Isti dan kolege  muzičari s kojima je održao koncert, od snimka koncerta napravili su miks bez uljepšavanja da razvesele Divljana. Svidjelo mu se i zajedno su odlučili da to objave kao live album u proljeće ove godine.

“Nekoliko sedmica  nakon što nas je Vlada napustio, na planirani datum album je u izdanju Aquarius records imao promociju u Zagrebu, a Long play je promociju u Beogradu ‘tempirao’ za Vladin rođendan 10. maj.

Ta saradnja hrvatskog i srpskog izdavača je odraz onog što su Vlada i Ljetno kino zastupali, da pravo prijateljstvo i dobru muziku granice i politika ne mogu zaustaviti”, ocijenio je Juričić.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*