BANJALUKA ,22.NOVEMBRA 2010 /SRNA/- Lideri SDS-a i SNSD-a Mladen Bosic i Milorad Dodik obracaju se novinarima nakon potpisivanja Platforme o usaglasenom djelovanju na nivou BiH

Bosić ponovo predsjednik SDS-a

Mladen Bosić ponovo je izbaran za predsjednika SDS-a, na Izbornoj skupštini koja je danas održana u Banja Luci, javlja bh. novinska agencija Patria.

Osim dosadašnjeg predsjednika Bosića, kandidat za čelnu poziciju ove partije bio je i Mićo Mićić, također visokorangirani kadar Srpske demokratske stranke.

Bosić je prije samog izbora ponovio da SDS nikada neće koalirati sa SNSD-om dok njome upravlja Milorad Dodik, jer, kako je naglasio Dodik je odgovoran za pljačku građana u Republici Srpskoj te da SDS nema šta razgovarati sa ljudima koji su zagazilii u kriminal.

Također, iz SDS je danas poručeno kako ova patrija neće napuštati ono što je dogovoreno Dejtonskim mirovnim sporazumom, jer bi to bila najveća prijetnja opstanku Republike Srpske.

Srbi s ove strane rijeke Drine ne smiju nikada više biti moneta za potkusurivanje tuđih interesa – naveli su, između ostalog, u programskoj politici delegati Srpske demokratske stranke pročitana danas na Izbornoj skupštin.

Iz SDS-a su naveli kako je i Dodikova priča o samostalnosti RS-a samo obmanjivanje javnosti, jer takva Republika Srpska ne bi bila priznata u međunarodnim odnosima.

Od 450 delegata za Bosića je glasalo 266 dok je Mićić dobio podršku 160 glasova, piše Patria.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*