MREVUK TK: Mladi planiraju sreću potražiti van BiH!

Završna aktivnost Mreže vijeća učenika TK u okviru projekta ˝Otići ili ostati˝ održana je danas, pod simboličnim imenom “Završna aktivnost”.

Učenici tuzlanskih srednjih škola okupili su se danas na Trgu Slobode, ali ne kako bi uživali u lijepom danu, nego kako bi ukazali na sve veći problem BiH – ˝odliv mozgova˝.

Iako žele ostati u svojoj zemlji istraživanja, koja su prethodno proveli, pokazala su da zbog loših socio – ekonomskih prilika mladi planiraju sreću potražiti u drugim zemljama.

Kada bi se malo više radilo na otvaranju radnih mjesta i ekonomskom razvoju zemlje ne bi mislili da u BiH nema budućnosti, smatraju članovi MREVUK-a.

Danas su poslali poruku nadležnima da je krajnje vrijeme da obrate pažnju na mlade. Kako kažu, ne smiju dozvoliti da obrazovani i talentovani ljudi napuštaju svoju zemlju u potrazi za boljim životom.

Mladi su pokazali da nisu pasivni, trude se svojim aktivnostima poboljšati život u zajednici, a imaju još mnogo toga da pruže.

Koliko su osjetljivi pokazali su i pružanjem podrške ˝Ženama Srebrenice˝, tako što su im se pridružili u današnjim mirnim protestima.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*