U JU Osnovnoj školi „Simin Han“ obilježen 69. rođendan rada škole

Svečana manifestacija održana je u petak 8. maja uz bogat kulturno-zabavni program učenika škole. Prisutni su bili i mnogi gosti predstavnici Pedagoškog zavoda, Tuzlanske fondacije, Vijeća roditelja kao i predstavnici Eko- zeleni, Saveza antifašista, Lokalne zajednice i brojni saradnici, zahvaljujući kojima škola uspijeva da ostvari svoje ciljeve sa posebnim naglaskom na razvoj demokratičnosti u zajednici.

Direktor škole Nijaz Hamidović je u svom obraćanju prisutnima istakao važnost doprinosa saradnje sa mnogobrojnim institucijama i udruženjima u zajednici što je uveliko doprinijelo razvoju škole i uspjehu učenika na takmičenjima i vannastavnim aktivnostima.

S ponosom je predstavio mnogobrojne aktivnosti realizovane u tekućoj školskoj godini kao što je adaptacija područne škole u Požarnici, rekonstrukcija mosta, opremanje učionica, uređenje školskog dvorišta, edukacije nastavnika i profesionalna orijentacija učenika.

Obzirom da je Dan škole 9. Maj ujedno i Dan borbe nad fašizmom, Dan Europe i Dan ljiljana podsjetio je prisutne na ove važne događaje i uticaj škole na razvoj solidarnosti, ravnopravnosti i uvažavanje različitosti među učenicima.

Ovom prilikom je dodijelio i pohvale najaktivnijim učenicima i sekcijama u okviru škole za postignute rezultate na takmičenjima, kao i učešće u različitim aktivnostima u zajednici.

Škola je u proteklom periodu uz saglasnost MONKS-a izdala u zakup potkrovlje male škole Fondaciji tuzlanske zajednice koji će se koristiti kao Multifunkcionalna trening kuća za mlade „Labirint“.

Ovo je bila prilika da se otkrije i spomen ploča Osmanu Hasiću kao jednom od prvih osnivača aktivnog učenja i zagovornika inkluzije započeta davne 2003. godine u ovoj  školi.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*