Jurica Pađen i Aerodrom u Tuzli

Legenda domaće rock scene Jurica Pađen i njegov Aerodrom ponovo će rasplesati BiH.

„Stavi pravu stvar“, „Fratello“, „24 sata“, „Digni me visoko“, „Obična ljubavna pjesma“, „Što si u kavu stavila“, „Otkazani let“, „Usne vrele višnje“, „A šta da radim“… samo su neki od hitova koji će vas natjerati na ples na koncertima u Mostaru, Sarajevu i Tuzli 21., 22. i 23. maja i podsjetiti na dobra stara vremena domaćeg rocka.

Pađen je jedan od osnivača Parnog Valjka, višegodišnji član kultne Azre i Grupe 220, osnovao i pjevao u Pađen Bandu, 4Asa i Aerodromu s kojim i danas nastupa u klubovima i na festivalima po cijeloj regiji.

40 godina aktivnog rada na sceni Jurica Pađen je proslavio izdavanjem instrumental albuma „All Stars“ nagrađenim sa diskografskom nagradom Porin za najbolji instrumentalni album godine. Album krasi vrlo zanimljiv popis gostiju: Branimir Johnny Štulić, Husein Hasanefendić – Hus, Massimo, Neno Belan, Nikša Bratoš, Vedran Božić i Zele Lipovača.

Jurica i Aerodrom u današnjoj postavi sviraju sve najveće hitove Aerodroma i bendova u kojima je Pađen svirao tokom svoje bogate karijere i ostavio neizbrisiv trag na domaćoj muzičkoj sceni.

21.maj, klub Palma, 21,00.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*