Večeras odluka o prvom finalisti Lige prvaka

Uzvratni susret polufinala nogometne Lige prvaka između Bayerna i Barcelone igra se večeras, kada će biti poznat i prvi finalist elitnog klupskog nogometnog takmičenja u Evropi.
Barcelona se nalazi na korak do cilja, s obzirom na visoku pobjedu u prvom meču na Nou Campu od 3:0. No, u Bayernu se ne predaju i vjeruju da mogu napraviti čudo.
– Sve dok sudija ne odsvira kraj, nadat ćemo se. Mi smo Bayern. Slično je kao i uoči utakmice s Portom (kada je Bayern nadoknadio zaostatak od 1:3, trijumfom 6:1 u Münchenu). Dat ćemo sve od sebe, a u nogometu je sve moguće. Prirodno, vjerujem u nas – izjavio je nogometaš Bayerna Thomas Müller.
Trener Josep Guardiola smatra da će ova utakmica pokazati koliko može Bayern.
– Naravno, moramo postići golove. Moramo iskoristiti šanse koje ćemo vjerovatno imati, a utakmica će pokazati koliko možemo. Moramo biti strpljivi. Ne možemo učiniti što nam treba za 20-25 minuta – kazao je Guardiola.
Trener Barcelone Luis Enrique kazao je da će njegov tim pokušati ponoviti igru iz prve polufinalne utakmice.
– Znamo da je Bayern veliki tim. Ako povedemo, bit će to dobro za nas. Ali Bayern ima kvalitet i stvarali su nam probleme u Barceloni. Naš cilj je finale. Ne želimo da utakmica ode u krivom smjeru – rekao je Enrique.
Susret u Münchenu počinje u 20 sati i 45 minuta. Mogući sastavi: Bayern: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Xabi Alonso, Müller, Lahm, Thiago Alcántara, Götze, Lewandowski. Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar.
(RTv7/Tuzlanski)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*