premija_2015

Produžen rok:Uplata premije osiguranja do 31.05.2015. godine

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obavještava osigurana lica da je na osnovu Saglasnosti Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, rok za uplatu godišnje premije osiguranja za 2015. godinu produžen do 31. maja tekuće godine.
Iz ZZO TK upozoravaju da je 31.05.2015. godine krajnji rok za uplatu premije osiguranja i da će nakon isteka tog roka, premiju osiguranja  moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.Visina premije osiguranja za 2015. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranom licu.
Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.
Po isteku utvrđenog roka za  premiju osiguranja za 2015. godinu, osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije , imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio neposrednog učešća u pojedinim troškovima zdravstvene zaštite saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*