U Tužiteljstvu BiH održan sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma

U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavao glavni tužitelj Goran Salihović.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici policijskih i sigurnosnih agencija u BiH, s razina države, entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Dogovoreno je da će članovi Operativne grupe, iz svih policijskih i sigurnosnih agencija, biti u stalnom i svakodnevnom kontaktu i komunikaciji, radi razmjene podataka, informacija i saznanja, koja se mogu dovesti u vezu s terorizmom ili terorističkim aktivnostima, sigurnosno interesantnim osobama, kao i opasnostima od terorizma. Ova Operativna grupa pokrenut će aktivnosti na razvoju regionalne suradnje sa partnerskim agencijama u regionu, radi što efikasnijeg prikupljanja informacija o potencijalnim terorističkim opasnostima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Predstavnici ambasade SAD-a i FBI-a iskazali su podršku radu Operativne grupe za borbu protiv terorizma. U narednom periodu, prema Vijeću ministara, bit će upućena na potvrđivanje, lista imenovanih članova u Operativnoj grupi, koji će u okviru rada grupe, predstavljati policijske i sigurnosne agencije iz kojih dolaze.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma, kao i otkrivanju, spriječavanju i prevenciji bilo kakvih terorističkih aktivnosti.

(RTv7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*