Predavanja eksperta psihijatrije Normane Sartorius u Tuzli i Sarajevu

Projekt mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini organizira javna predavanja eksperta psihijatrije Normane Sartorius u Tuzli i Sarajevu.

Sartorius, univerzitetski profesor i jedan od najistaknutijih psihijatara svoje generacije predavat će u okviru konsultativnog procesa o razvoju održivih antistigma programa i programa socijalne inkluzije osoba oboljelih od duševnih bolesti, koji se održava u sklopu aktivnosti Projekta mentalnog zdravlja u BiH.

Projekt mentalnog zdravlja u BiH podržava uspostavljanje dugoročno održivih mehanizama s ciljem smanjenja i suzbijanja stigme, diskriminacije i socijalne isključenosti osoba s mentalnim poremećajima, da bi se osiguralo pružanje jednakih prilika za sve i stvorili uslovi za unapređenje kvaliteta života ovih lica i njihovih porodica.

Projekt implementira Asocijacija XY u saradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Vlade Švicarske.

Predavanje o temi ”Nove postavke u borbi protiv stigme vezane uz duševne bolesti” bit će održano 16. maja u Tuzli, a predavanje ”Budućnost psihijatrije” 18. juna u Sarajevu, najavili su organizatori.

(RTv7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*