U autobusima GiPS-a od 1. juna isključivo upotreba mjesečnih Bus kartica

DD Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla obavještava putnike koji su predali Zahtjev za izradu mjesečne Bus kartice da su sve Bus kartice izrađene i da ih mogu preuzeti na onom prodajnom mjestu na kojem su i podnijeli Zahtjev.

Od 1. juna u autobusima GiPS-a isključivo će biti u upotrebi mjesečne Bus kartice.

Prodajna mjesta GiPS-a ubuduće će biti otvorena  svakim radnim danom od 08-16 sati i predstavljat će mjesta na kojima će putnici ubuduće podnositi Zahtjeve za izradu mjesečne Bus kartice.

Svoje mjesečne Bus kartice putnici će dopunjavati jednom mjesečno, na isti način kao što se vrši dopuna računa za mobilne aparate, a od 25. maja 2015. godine moći će to uraditi na više lokacija u gradu kao i na prodajnim mjestima GiPS-a na kojima se i predaju Zahtjevi za izradu mjesečne Bus kartice.

Nova mjesečna Bus kartica se izdaje na isti način i ima istu funkciju kao dosadašnja mjesečna karta. Posjedovanjem važeće mjesečne Bus kartice imate pravo na neograničen broj vožnji na odabranoj relaciji. Cijena mjesečne Bus kartice utvrđena je relacijom i kategorijom putnika. U mjesečnim Bus karticama nalazit će se podaci o vlasniku sa fotografijom i o vrsti pretplate,odnosno, da li je za studente, penzionere, radnike..

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*