Makedonsko ministarstvo potvrdilo – Dva zapovjednika među ubijenim u Kumanovu

Autopsija obavljena na tijelima članova naoružane grupe koji su ubijeni u sukobima u Kumanovu tokom proteklog vikenda potvrdila je da su dvojica među ubijenim Mirsad Ndrecal s Kosova, takozvani zapovjednik Nato, i Beg Rizaj s Kosova, poznat kao zapovjednik Begu, prenijela je Makedonska informativna agencija (MIA).

Nusret Kaljoshi, 40-godišnji makedonski državljanin, također je jedan od onih koji su ubijeni u sukobu između makedonske policije i terorističke grupe u Kumanovu, potvrdilo je makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pored toga, identitet 48-godišnjeg Samija Ukshinija, poznatog kao zapovjednik Sokoli, koji se predao policiji, također je potvrđen putem INTERPOLA-a.

– Nakon što su obavili autopsije na tijelima članova terorističke grupe ubijenih u Kumanovu, ministarstvo unutrašnjih poslova putem INTERPOL-ovog ureda u Skoplju pokrenulo je proceduru potvrde identiteta osoba. Dosad, identitet Mirsada Ndrecaja s Kosova, poznatog kao zapovjednika Nato, potvrđen je. Vjeruje se da je on bio jedan od lidera terorističke grupe. Također je potvrđen identitet Bega Rizaja s Kosova, poznatog kao zapovjednik Begu. Od preminulih, identitet Nusreat Kaljoshija, koji je bio makedonski državljanin, također je potvrđen – saopćilo je makedonsko ministarstvo, dodavši da je proces identifikacije ostalih osoba u toku.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*